Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Tcecur tillförs 55,5 miljoner kronor i kraftigt övertecknad företrädesemission

Teknikbolaget Tcecurs nyemission med företrädesrätt för aktieägarna tecknades till 176,4 procent och blev därmed kraftigt övertecknad. Bolaget tillförs 55,5 miljoner kronor före emissionskostnader på 3,8 miljoner kronor. Det framgår av ett pressmeddelande.

Nyemissionen tecknades till 98,4 procent med stöd av teckningsrätter. Därtill inkom intresseanmälningar om teckning av aktier utan stöd av teckningsrätter motsvarande 78,1 procent, vilket summerar till 176,4 procent. Inga emissionsgarantier kommer att tas i anspråk. Bolaget emitterar 1,73 miljoner nya aktier och har därefter 8,67 miljoner aktier utestående.

- Det är väldigt glädjande att konstatera att Tcecurs aktieägare visar stort förtroende för oss och vill fortsatt vara en del av vår tillväxtresa. Vi är övertygade om att vår strategi att förvärva utmärkta, nischade teknikbolag inom säkerhetsbranschen fortsatt kommer vara en framgångsfaktor. Genom att våra dotterbolag tillåts agera med entreprenöriell frihet men med de fördelar en större koncern i ryggen ger får vi en stark fördel i marknaden, säger Klas Zetterman, vd i Tcecur.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om TCECUR

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien TCECUR

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt