Nyhet

Tectona

Tectona Capital gick med liten vinst trots vissa motgångar - stark krona stärkte resultatet

Investeringsföretaget Tectona Capital redovisar ökande nettoresultat under första halvåret jämfört med samma period året innan, trots vissa motgångar. En stark krona har stärkt resultatet.

Hyresintäkterna uppgick till 1 miljoner kronor (1,3), en minskning med 23,1 procent mot föregående år. Prissättningen av hyror uppskattas vara mellan 20 till 30 procent lägre än början av 2020.

Den beräknade ekonomiska vakansgraden för första halvåret blev 22 procent (9,5 procent).

Driftnettot uppgick till 0,7 miljoner kronor (0,8), en minskning med 12,5 procent mot föregående år.

Resultatet före skatt var 0,2 miljoner kronor (-0,3).

Resultatet efter skatt blev 0,2 miljoner kronor (-0,4). Bolaget fick positivt resultat trots ökad vakans och kundförluster. Kronans appreciering har stärkt resultatet med 934 000 kronor.

Resultat per aktie hamnade på 0,01 kronor (-0,027).

Bolaget, som främst har fastigheter i Panama, lyfter upp den temporära lagen (moratorium) som särskilt viktig i affären. Hyresvärdar kan inte vräka hyresgäster under en temporär period vilket delvis urholkar förtroendet för staten.

- Moratoriumet har fått långtgående effekter på fastighetsmarknaden. Bankfinansiering har strypts och transaktionsvolymen är nästan obefintlig. Förtroendet för staten och rättsapparaten riskerar att urholkas då fastighetsägare inte ges laglig rätt att säga upp avtal och vräka hyresgäster som inte fullgör hyresbetalning, kommenterar bolaget som sedan fortsätter:

- En sannolik händelseutveckling är att fastighetspriser fortsätter falla under resterande del av året samt under 2022. Troligt är även att transaktionsvolymen på fastigheter fortsätter att vara låg.

Tectona Capital, MkrH1-2021H1-2020Förändring
Hyresintäkter11,3-23,1%
Driftöverskott0,70,8-12,5%
Resultat före skatt0,2-0,3
Nettoresultat0,2-0,4
Resultat per aktie, kronor0,01-0,027


http://media.finwire.com/media/FWS0065050-table-1

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Tectona Capital

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Tectona Capital

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt