Nyhet

Tectona

Tectona Capital minskade nettoresultatet - sänkta fastighetspriser ett unikt tillfälle

Investeringsföretaget Tectona Capital redovisar minskande nettoresultat under andra halvåret 2020 jämfört med samma period året innan.

Hyresintäkterna uppgick till 1,2 miljoner kronor (1,1), en ökning med 9,1 procent mot föregående år.

Driftnettot uppgick till 0,9 miljoner kronor (0,7), en ökning med 28,6 procent mot föregående år.

Resultatet före skatt var -1 miljoner kronor (-0,8).

Resultatet efter skatt blev -4,8 miljoner kronor (-0,9). Bolaget drabbades av valutakurseffekter om -3,2 miljoner kronor på grund av en skuld i amerikanska dollar.

Resultat per aktie hamnade på 0,054 kronor (0,041), vilket innebär en ökning med 31,7 procent mot föregående år.

Styrelsen bedömer att fastighetsmarknaden i Panama kommer att vara fortsatt mycket svag under 2021. Det är möjligt att fastighetspriser kan sjunka ytterligare.

Under 2021 ska Tectona även byta redovisningsstandard till IFRS, vilket kan få effekter på resultaträkningen på grund av framtida värderingar av fastigheterna.

"Kortsiktigt är sänkta fastighetspriser och sänkt hyra ett ekonomiskt avbräck. Men ur strategisk synvinkel öppnas ett fönster med fantastiska möjligheter att öka förvärven när fastighetspriserna sjunkit kraftigt. Detta är ett unikt tillfälle för Tectona att ta vara på", kommenterar vd:n Johan Skålén om de sänkta priserna i Panama.

Tectona Capital, Mkr2 0202 019Förändring
Hyresintäkter1,21,19,1%
Driftöverskott0,90,728,6%
Resultat före skatt-1-0,8
Nettoresultat-4,8-0,9
Resultat per aktie, kronor0,0540,04131,7%


http://media.finwire.com/media/FWS005B478-table-1

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Tectona Capital

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Tectona Capital

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt