Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Tekniska kvaliteten på HEAL LL-37-studien är mycket hög - Promore Pharma

Den tekniska kvaliteten på Promore Pharmas studie HEAL LL-37, som avsåg behandling av venösa bensår med läkemedelskandidaten ropocamptide, är mycket hög. Det skriver bolaget i ett förtydligande.

Aktien har fallit kraftigt den senaste veckan efter att utfallet blev känt, trots att bolaget förmedlade resultaten som positiva. Inga statistiskt verifierbara skillnader mot placebo kunde noteras på helgruppsnivå. Däremot uppvisade patienter med större bensår (≥10 cm2), vilket är den grupp som har störst behov av nya behandlingsmetoder, en påtaglig och statistiskt signifikant förbättring.

"Denna analys av medicinsk effekt var inte del av den ursprungliga statistiska analysplanen, men har genomförts i enlighet med analyser som beskrivits i den statistiska analysplanen för hela populationen", skriver Promore Pharma i förtydligandet.

Bolaget påpekar att det är vedertaget att sårstorlek av 10 cm2 eller större, utgör en viktig negativ prognostisk faktor för venösa bensår.

"Det är således därför vi valt att använda just detta gränsvärde. Nämnas bör att randomiseringsschemat i det kliniska studieprotokollet var också startifierat på basis av sårstorlek (<10 cm2 eller ≥10 cm2)", förklarar bolaget.

När det kommer till studiens kvalitet betonar man att den är mycket hög och nämner att det har varit få betydande avvikelser samt att inga avvikelser bedöms kunna försvaga studiekvaliteten.

Carl Becht
carl.becht@finwire.se
Nyhetsbyrån Finwire

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Promore Pharma

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Promore Pharma

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt