Nyhet

Templeton Emerging Markets Smaller Companies upp 8,82 procent under det tredje kvartalet - största positiva bidragsgivaren var Xinyi Solar Holdings

Fonden Templeton Emerging Markets Smaller Companies A USD steg 8,82 procent det tredje kvartalet, vilket var sämre än fondens jämförelseindex som steg 11,85 procent. Det framgår av en kvartalsrapport.

Positiva bidrag kom från, FIT Hon Teng Limited och Mouwasat Medical Services.

Negativt bidrog Baozun Inc, Bajaj Holdings & Investment Limited och Health and Happiness (H&H) International Holdings.

Fondförvaltaren skriver att de tror ekonomin och marknaden kommer att fortsätta som den är i dagens läge tills dess att ett framgångsrikt vaccin blir tillgängligt. Vidare skriver förvaltaren att Kinas och Taiwans marknad varit under kontroll större delen av tiden, trots Covid-19.

Under kvartalet har fonden fokuserat på portföljens återhämtning skriver förvaltaren.

Templeton Em Mkts Smlr Coms A USD, %september, 2020
Fond MM, förändring i procent8,82
Index MM, förändring i procent11,85

Isabella Millings
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Solar

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Solar

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt