Nyhet

Tencent

Tencent Music steg på rapport

Tencent Music, vars aktie har halverats i år, steg med drygt 3 procent under måndagens efterhandel efter att ha släppt sin Q2-rapport som överträffade förväntningarna på vinstraden.

Justerade resultatet per aktie blev 0,66 yuan per amerikansk depåbevis, vilket var bättre än väntade 0,62 yuan enligt en sammanställning av Refinitiv.

Intäkterna ökade med 15,5 procent till 8,01 miljarder yuan, men missade prognosen på 8,13 miljarder yuan.

Tencent Musics betalande musikabonnenter online ökade med 41 procent till 66,2 miljoner, ett nytt rekord. Bolaget kommenterade att Kinas copyright-regler inte väntas få en stor påverkan på abonnenterna online. Tencent Musics kräftgång på börsen har primärt berott på Pekings hårda tilltag mot dominerande kinesiska teknikbolag.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Tencent Music

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Tencent Music

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt