Nyhet

Tencent

Tencent Musics intäkter steg 14 procent i Q4 - tecknar flerårigt avtal med Warner Music

Kinesiska streamingbolaget Tencent Music presenterade idag sina siffror för fjärde kvartalet, och i samma veva har de även presenterat ett nytt avtal med Warner Music.

Betalande användare för musik online växte 40,4 procent till 56 miljoner användare.

Intäkterna under kvartalet steg 14 procent till 8,34 miljarder renmibi, motsvarande 1,28 miljarder dollar, en tillväxt om 14,3 procent på årsbasis. Det träffade estimaten om 8,34 miljarder renmibi exakt.

Nettoresultatet landade på 1,2 miljarder renmibi, eller 183 miljoner dollar.

Resultatet per depåbevis var 0,80 renmibi, att jämföra med estimaten från Bloomberg om 0,82 renmibi.

Warner Music och Tencent Music har tecknat ett flerårigt licensavtal och har gått med på att att starta ett samriskbolag i Kina. Warners musik ska nu tillgängliggöras bland Tencent Musics onlinemusikplattformar i Kina som QQ Music, Kugou Music med flera.

Bolagen ska även skapa ett gemensamt skivbolag där Warner Musics globala resurser ska nyttjas för att stötta och investera i nya artister.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Tencent Music

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Tencent Music

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt