Nyhet

Tencent

Tencent nu tredje största ägare i Paradox - DIR

Kinesiska Tencent har ökat från 6 procent till nära 9 procent av aktierna i gamingbolaget Paradox och är därmed tredje största ägare efter vd Fredrik Wester och investmentbolaget Spiltan. Det skriver nyhetsbyrån Direkt på fredagen som fått det bekräftat av Per Håkan Börjesson, valberedningens ordförande och vd för Spiltan.

Under hösten har samtidigt SEB Fonder sålt av hela sitt innehav i Paradox som har varit omskrivna i media rörande arbetskulturen och trakasserier.

Nyligen utsåg Paradox sin valberedning där förändringen var att just Tencent tagit plats, vilket Finwire tidigare skrivit om.

Paradox har tappat drygt 40 procent på börsen i år, men efter förra veckans delårsrapport har aktien studsat upp 27 procent från bottennivåerna. Idag stiger aktien 2,5 procent till 146,60 kronor senast betalt.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt