Tesla beklagar sig över godkännandeprocessen för Gigafactory i Tyskland - BN

Nyhet

{newsItem.title}

Tesla beklagar sig över godkännandeprocessen för Gigafactory i Tyskland - BN

Elbilsbolaget Tesla är missnöjda med hur lång tid det tar att få ett myndighetsgodkännande för sin Gigafactory utanför Berlin.

Bolaget uppger sig vara ”särskilt irriterad” över att ännu saknas en klar tidslinje för ett slutligt godkännande av fabriken. Det framgår av ett brev som skickats till den regionala domstolen i Berlin, som Bloomberg News fått ta del av.

Det har gått 16 månader sedan Tesla lämnade in ansökan om anläggningen. Den är nästan färdig och målet är att starta produktionen i juli.

Men ännu saknas grönt ljus och Tesla anser att detta ”avskräcker nödvändiga investeringar i miljövänliga projekt och infrastruktur", framgår det i brevet och tillägger att det "gör det praktiskt omöjligt för Tyskland att nå sina klimatmål”.

En talesperson för delstaten Brandenburg har kommenterat med att säga att en arbetsgrupp har inrättats för att hjälpa Tesla kring ansökningsprocessen.

Du prenumererar väl på våra nyhetsbrev?

Vi slår också ett slag för Börskollens nyhetsbrev där vi varje vecka handplockar de mest läsvärda uppslagen från de tusentals olika nyheter, bloggar etc som syns i våra nyhetsflöden varje vecka. Detta väver vi samman med egna intervjuer, tävlingar och aktuella erbjudanden!

Nyheter om Tesla

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Inlägget innehåller annonslänkar och skulle du ha några frågor går det bra att kontakta oss här.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos nätmäklarna Nordnet.se och Avanza.se kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier, fonder eller andra typer av värdepapper. För att handla fonder till så låg kostnad som möjligt tycker vi dock att du ska spana in SAVR. Ett tips är att öppna konto hos flera av dessa för att dra nytta av ett större totalbelopp med courtagefri handel och låga avgifter.

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

Att hålla nere dina fasta kostnader är ett enkelt sätt att öka sin sparkvot. När det kommer till tråkiga utgifter som försäkringar är Hedvig med sin rimligt prissatta hemförsäkring ett givet tips. Dom skyltar med Sveriges nöjdaste kunder och själv sänkte vi vår kostnad för hemförsäkring med 2436 kr per år jämfört med det näst billigaste alternativet – pengar som vi istället nu kan placera på börsen. Jämför du med på deras hemsida!

Kom igång med bolagsbevakning i vår app

Vår populära kostnadsfria app erbjuder fler smidiga funktioner än vår hemsida - exempelvis kan du skapa personliga bolagsbevakningar och få pushnotiser via nya händelser.

Om aktien Tesla

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev