Nyhet

Tesla-förare

Tesla-förare blir ouppmärksamma när autopiloten aktiveras - MIT-studie

Tesla-ägare tappar uppmärksamheten när de aktiverar autopiloten enligt en ny studie från Massachusetts Institute of Technology, MIT. Det skulle ge stöd för att förare inte använder mjukvaran på det sätt som Tesla rekommenderar.

Det rapporterar Techcrunch.

- Visuella beteendemönster ändras före och efter [Autopiloten, red. anm.] kopplas av. När tekniken är igång kollade förare mindre på vägen och mer på områden som är orelaterade till förandet, framgick det av studien.

MIT nyttjade kamera- och GPS-data för nästan 500 000 engelska mil hos förare från Boston i lite över ett år för studien.

- Studiens mål är inte att skämma ut Tesla utan snarare att förespråka föraruppmärksamhetssystem som ger förare feedback i realtid. Autopilot använder rattens avkänningssystem men den övervakar inte föraren via ögon- eller huvudtracking, skriver Techcrunch.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt