Tesla letar showrooms i Indien, har anställt chef för lobbying och affärsutveckling

Nyhet

{newsItem.title}

Tesla letar showrooms i Indien, har anställt chef för lobbying och affärsutveckling

Elbilsbolaget Tesla har inför sin lansering i Indien börjat leta efter platser för uppvisningsbutiker. Bolaget söker i tre städer, huvudstaden New Delhi, finanscentret Bombay och techstaden Bangalore. Det rapporterar Reuters med hänvisning till källor.

Bolaget har också anlitat en chef för lobbying och affärsutveckling. Det handlar om Manuj Khurana som var tidigare chef på Invest India, ett statligt organ som främjar investeringar i Indien.

Khurana har avböjt att kommentera medan Tesla inte har återkommit med ett svar.

Vd Elon Musk uppgav i höstas att Tesla säkerligen kommer göra entré i Indien 2021.

Indien är ingen stor elbilsmarknad då det såldes endast 5 000 elbilar förra året. Men i samband med att antalet kunder som har råd att köpa elbil ökar så stiger också marknadens attraktionskraft för biltillverkarna.

https://www.reuters.com/article/us-india-tesla-idUSKBN2BV0Q9

Du prenumererar väl på våra nyhetsbrev?

Vi slår också ett slag för Börskollens nyhetsbrev där vi varje vecka handplockar de mest läsvärda uppslagen från de tusentals olika nyheter, bloggar etc som syns i våra nyhetsflöden varje vecka. Detta väver vi samman med egna intervjuer, tävlingar och aktuella erbjudanden!

Nyheter om Tesla

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Inlägget innehåller annonslänkar och skulle du ha några frågor går det bra att kontakta oss här.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos nätmäklarna Nordnet.se och Avanza.se kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier, fonder eller andra typer av värdepapper. För att handla fonder till så låg kostnad som möjligt tycker vi dock att du ska spana in SAVR. Ett tips är att öppna konto hos flera av dessa för att dra nytta av ett större totalbelopp med courtagefri handel och låga avgifter.

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

Att hålla nere dina fasta kostnader är ett enkelt sätt att öka sin sparkvot. När det kommer till tråkiga utgifter som försäkringar är Hedvig med sin rimligt prissatta hemförsäkring ett givet tips. Dom skyltar med Sveriges nöjdaste kunder och själv sänkte vi vår kostnad för hemförsäkring med 2436 kr per år jämfört med det näst billigaste alternativet – pengar som vi istället nu kan placera på börsen. Jämför du med på deras hemsida!

Kom igång med bolagsbevakning i vår app

Vår populära kostnadsfria app erbjuder fler smidiga funktioner än vår hemsida - exempelvis kan du skapa personliga bolagsbevakningar och få pushnotiser via nya händelser.

Om aktien Tesla

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev