Tesla vill få till sänkta importtullar innan lansering i Indien - Reuters

Nyhet

Tesla

Tesla vill få till sänkta importtullar innan lansering i Indien - Reuters

Amerikanska elbilstillverkaren Tesla vill innan man gör entré i Indien att landet slopar sina importtullar på bilar. Detta är något som bolagets landschef Manuj Khurana framförde till regeringen förra månaden, rapporterar Reuters med hänvisning till källor.

Khurana ska under mötet ha sagt att tullarna är för höga i dagsläget. Indien har 60 procentiga tullar på bilar som kostar 40 000 dollar, och 100 procent tullar på bilar som överstiger 40 000 dollar. Enligt analytiker skulle Teslas bilar under de tullsatserna bli för dyra att sälja i Indien.

För att få sin röst ännu mer hörd uppges Tesla också ha begärt ett möte mellan vd Elon Musk och självaste premiärministern Narendra Modi, sade källor. Tesla planerar att börja importera bilar till Indien i år.

Alla gillar dock inte tanken på att importtullarna sänks. De inhemska producenterna invänder mot detta eftersom det skulle minska incitamenten för investeringar i inhemsk tillverkning.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Tesla

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Därutöver rekommenderar vi också att du prenumererar på vårt nyhetsbrev samt laddar ner vår app (helt gratis). Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tycker vi att du ska spana in SAVR då du betalar 30-50% mindre i avgifter hos dem. En annan mäklare som erbjuder courtagefri aktiehandel är eToro - se vårt test av eToro här.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

När det kommer till utgifter som försäkringar kan vi verkligen rekommendera Hedvig. Vi bytte själva till Hedvig och sparar 2 436 kr per år i utgifter, jämför gärna själv på webben.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Tesla

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev