Nyhet

Tessin Nordic emitterar vinstandelslån om 150 miljoner kronor till Praktikertjänst

Investeringsplattformen Tessin Nordics dotterbolag Tessin Capital emitterar ett vinstandelslån med tre års löptid om 150 miljoner kronor till Praktikertjänst genom Praktikertjänsts pensionsstiftelse och Praktikerinvest. Vinstandelslånet löper med fast årlig kupong om fem procents ränta samt vinstdelning på överskjutande avkastning med en beräknad totalavkastning om cirka sju procent. Det framgår av ett pressmeddelande.

Tessin Capital tillsammans med kapitalpartners tillskjuter 22,5 miljoner kronor i strukturen innebärande att totalt investeringsbart belopp uppgår till 172,5 miljoner kronor. Hela beloppet avses att löpande investeras i säkerställda fastighetslån som förmedlas av Tessin Nordic. Vinstandelslånet har strukturerats av DNB Markets.

”Vi ser en kraftigt ökande efterfrågan på betydligt större lån från större och mer etablerade aktörer på fastighetsmarknaden. Med tillgång till det kapital som vinstandelslånet utgör kan vi nu på allvar konkurrera med de traditionella bankerna om att hjälpa Sveriges fastighetsutvecklare att säkra finansieringen under projekttiden”, säger Heidi Wik, vd för Tessin Nordic. Hon fortsätter.
”Att skapa strukturer som ger oss tillgång till institutionellt kapital är en nyckelfaktor i vår tillväxtstrategi då det ger oss en flexibilitet som vi inte tidigare haft när vi endast förmedlat kapital från plattformens medlemmar.”

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt