Tessin Nordic emitterar vinstandelslån om 150 miljoner kronor till Praktikertjänst
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Tessin Nordic emitterar vinstandelslån om 150 miljoner kronor till Praktikertjänst

Investeringsplattformen Tessin Nordics dotterbolag Tessin Capital emitterar ett vinstandelslån med tre års löptid om 150 miljoner kronor till Praktikertjänst genom Praktikertjänsts pensionsstiftelse och Praktikerinvest. Vinstandelslånet löper med fast årlig kupong om fem procents ränta samt vinstdelning på överskjutande avkastning med en beräknad totalavkastning om cirka sju procent. Det framgår av ett pressmeddelande.

Tessin Capital tillsammans med kapitalpartners tillskjuter 22,5 miljoner kronor i strukturen innebärande att totalt investeringsbart belopp uppgår till 172,5 miljoner kronor. Hela beloppet avses att löpande investeras i säkerställda fastighetslån som förmedlas av Tessin Nordic. Vinstandelslånet har strukturerats av DNB Markets.

”Vi ser en kraftigt ökande efterfrågan på betydligt större lån från större och mer etablerade aktörer på fastighetsmarknaden. Med tillgång till det kapital som vinstandelslånet utgör kan vi nu på allvar konkurrera med de traditionella bankerna om att hjälpa Sveriges fastighetsutvecklare att säkra finansieringen under projekttiden”, säger Heidi Wik, vd för Tessin Nordic. Hon fortsätter.
”Att skapa strukturer som ger oss tillgång till institutionellt kapital är en nyckelfaktor i vår tillväxtstrategi då det ger oss en flexibilitet som vi inte tidigare haft när vi endast förmedlat kapital från plattformens medlemmar.”

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Effnetplattformen

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt