Nyhet

Tessin Nordic ser historiskt hög efterfrågan på kapital

Investeringsplattformen för fastighetsprojekt Tessin Nordic ser en historiskt hög efterfrågan på kapital.

Tessin skriver i ett pressmeddelande att årets sex första månader har kännetecknats av kraftig tillväxt i efterfrågan och volymen av tecknade låneavtal.

"Om man jämför tiden det tog från en till två miljarder kronor med tiden det tog från två till tre miljarder halverades den från knappt 24 till 12 månader" skriver bolaget.

Vd Heidi Wik kommenterar: ”Jag är stolt och glad att fastighetsutvecklare i allt högre grad vänder sig till Tessin och ger oss förtroendet att hjälpa till med finansieringen. Utvecklingen visar att vi och investerarna på vår plattform fångar upp ett stort behov och affärsmöjligheter inom den samhällsviktiga bygg- och fastighetssektorn.”

Vidare skriver bolaget: "I en artikel i tidningen Fastighetsnytt förutspår bland annat Danske Banks kreditchef att pandemin i förlängningen kommer att medföra dyrare och eventuellt också mer begränsad tillgång till finansiering för de fastighetsbolag som är aktiva på kapitalmarknaden."

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt