Nyhet

Tessin Nordic växer i Finland som nu står för 10 procent av plattformens utlåning

Investeringsplattformen för fastighetsprojekt Tessin Nordic fortsätter växa i Finland som nu representerar cirka 10 procent av Tessins totala utlåningsvolym under 2021. Det framgår av ett pressmeddelande.

- Vi ser att Tessins erbjudande passar den finska marknaden väl varför vi fortsätter expandera vårt erbjudande av attraktiva investeringsprodukter samtidigt som vi tillhandahåller flexibla finansieringslösningar för den finska fastighetsmarknaden. Efterfrågan på lån via Tessin växer precis som i Sverige mycket kraftigt i Finland där jag kan konstatera att vi byggt en pipeline som väl motsvarar de mål vi satt för de kommande kvartalen, säger Heidi Wik, vd för Tessin Nordic.

Tessin förvärvade 2020 en finsk investeringsplattform i syfte att bygga en närvaro i Finland. Under 2021 har Tessin ökat tillväxttakten i Finland och hittills under året har plattformen förmedlat cirka 50 miljoner kronor till finska fastighetsutvecklingsprojekt.

- Kapitalet har bland annat finansierat flera bostadsprojekt samt en padelhall. Vi är övertygade om att utvecklings- och tillväxtpotentialen i Finland är betydande och ser fram emot att fortsätta att utveckla Tessins erbjudande med fler attraktiva finansieringsprodukter, konstaterar Heidi Wik.

I Tessins återkommande investerarundersökning uppgav 47,7 procent av Tessins medlemmar att de var intresserade av att investera på den finska fastighetsmarknaden.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt