Thiel kritiserar Google och Apple att stå alltför nära Kina - Börskollen

Nyhet

{newsItem.title}

Thiel kritiserar Google och Apple att stå alltför nära Kina

Techentreprenören Peter Thiel har tagit en kritisk ton mot Google och Apple för att vara alltför nära Kina, rapporterar CNBC.

Kritiken framfördes under ett virtuellt möte för medlemmarna av Richard Nixon Foundation.

Under sitt anförande gick Thiel till attack mot Google för samarbetet som det bedriver med kinesiska universitet inom artificiell intelligens.

”Eftersom allt i Kina är en civil/militär-blandning har Google i praktiken jobbat med Kinas militär och inte med USA:s”, sade Thiel. Han avslöjade också att Google-insiders sagt till honom att samarbetet med kineserna berodde på att man insåg att om man inte gav tekniken direkt, så hade den blivit stulen oavsett.

Google har dementerat anklagelserna för att vara grundlösa och sagt att det inte samarbetar med Kinas militär.

Om Apple sade Thiel att det är inte är troligt att de tänker konfrontera Kina på grund av sin stora försörjningskedja i landet.

Thiel kommenterade också kryptovalutor, något han backar till fullo. Samtidigt tycker han att de kan underminera USA eftersom de hotar vanliga valutor, inklusive dollarn. Han gick igen in på Kina-spåret och sade att ”bitcoin bör också ses som en del av Kinas finansiella vapen mot USA”, och tyckte att Washington bör överväga tuffare reglering kring kryptovalutor, skriver Bloomberg News.

Thiel är medgrundare av Paypal och tidig investerare i Facebook. Han är också känd för att politiskt luta åt det konservativa hållet och backade Trump i presidentkampanjen 2016.

https://www.bloomberg.com/news/articles/2021-04-07/peter-thiel-calls-bitcoin-a-chinese-financial-weapon-at-virtual-roundtable

https://www.cnbc.com/2021/04/07/peter-thiel-criticizes-google-and-apple-for-being-too-close-to-china-.html

Du prenumererar väl på våra nyhetsbrev?

Vi slår också ett slag för Börskollens nyhetsbrev där vi varje vecka handplockar de mest läsvärda uppslagen från de tusentals olika nyheter, bloggar etc som syns i våra nyhetsflöden varje vecka. Detta väver vi samman med egna intervjuer, tävlingar och aktuella erbjudanden!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Inlägget innehåller annonslänkar och skulle du ha några frågor går det bra att kontakta oss här.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos nätmäklarna Nordnet.se och Avanza.se kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier, fonder eller andra typer av värdepapper. För att handla fonder till så låg kostnad som möjligt tycker vi dock att du ska spana in SAVR. Ett tips är att öppna konto hos flera av dessa för att dra nytta av ett större totalbelopp med courtagefri handel och låga avgifter.

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

Att hålla nere dina fasta kostnader är ett enkelt sätt att öka sin sparkvot. När det kommer till tråkiga utgifter som försäkringar är Hedvig med sin rimligt prissatta hemförsäkring ett givet tips. Dom skyltar med Sveriges nöjdaste kunder och själv sänkte vi vår kostnad för hemförsäkring med 2436 kr per år jämfört med det näst billigaste alternativet – pengar som vi istället nu kan placera på börsen. Jämför du med på deras hemsida!

Kom igång med bolagsbevakning i vår app

Vår populära kostnadsfria app erbjuder fler smidiga funktioner än vår hemsida - exempelvis kan du skapa personliga bolagsbevakningar och få pushnotiser via nya händelser.

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev