Thunderful Group förvärvar mobilspelutvecklaren Early Morning Studio
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Thunderful Group förvärvar mobilspelutvecklaren Early Morning Studio

Thunderful

Gamingbolaget Thunderful Group har förvärvat Early Morning Studio, som är en Stockholmsbaserad mobilspelsutvecklare. Det framgår av ett pressmeddelande.

Early Morning Studio består idag av sjutton utvecklare och är välkända för sina RPG-spel på mobilmarknaden. Under helåret 2021 väntas studion generera en omsättning på cirka 17-19 miljoner kronor med ett justerat rörelseresultat på 12-13 miljoner kronor.

Den totala köpeskillingen uppgår till max 350 miljoner kronor. Thunderful betalar en initial köpeskilling på 80 miljoner kronor, varav 45 miljoner kronor betalas kontant och 35 miljoner kronor erläggs genom kvittning mot nyemitterade aktier.

Utöver den initiala köpeskillingen kan en tilläggsköpeskilling på maximalt 270 miljoner koronor tillkomma. För räkenskapsåret 2021 kan säljarna maximalt erhålla 16 miljoner kronor om studion uppnår ett justerat rörelseresultat överstigande 13 miljoner kronor. Vidare förutsätter kommande utbetalningar av tilläggsköpeskillingen att Early Morning Studio uppnår satta finansiella mål.

Early Morning Studio kommer förbli ett oberoende spelutvecklingsföretag och rapporteras som en del av Thunderfuls Games-segment. De indirekta säljarna är de gemensamma grundarna och huvudägarna, Emir Kuljanin och Kristian Andersson.

"Vi letar alltid efter studior som redan släppt fantastiska spel, och Early Morning Studio är ett utmärkt exempel. De är på frammarsch och spelen är guldkorn. Vi är glada över att få vara med på deras resa när vi nu på riktigt ger oss in i mobilspelsvärlden, ett område vi ska utveckla jämte vår konsol- och PC-verksamhet", uppger Brjánn Sigurgeirsson, vd för Thunderful Group.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Thunderful

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Thunderful

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt