Thunderful Group förvärvar Robot Teddy - skapar nya affärsdivisionen Thunderful Investment
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Thunderful Group förvärvar Robot Teddy - skapar nya affärsdivisionen Thunderful Investment

Thunderful

Gamingbolaget Thunderful Group har förvärvat det brittiskt baserade Robot Teddy och etablerar den nya affärsdivisionen Thunderful Investments. Det framgår av ett pressmeddelande.

Robot Teddy sköter affärs- och strategiutveckling för flera spel och spelstudios, bland dessa de populära spelen Among Us och Gang Beasts. Utöver det är Robot Teddy även med och utvecklar spelet Viewfinder.

I samband med förvärvet etableras den nya affärsdivisionen Thunderful Investments, vilken ska genomföra spelinvesteringar. Thunderful Group kommer framöver vara aktiva i tre nyckelområden, nämligen spelutveckling, spelförläggning och spelinvesteringar.

Förvärvet betalas genom en initial köpeskilling på totalt 10 miljoner pund, bestående av 7 miljoner pund kontant och 3 miljoner pund som säljarna ska återinvestera i Thunderful genom en riktad emission av 575 338 aktier till teckningskursen 61,6 kronor per aktie.

Det ingår även en tilläggsköpeskilling på maximalt 12 miljoner pund som betalas ut beroende på uppnådda mål på årsbasis fram till 2025. 4 miljoner pund av dessa kan komma att betalas ut i nyemitterade aktier.

"Robot Teddy och deras grundare Callum Underwood har byggt upp ett välförtjänt anseende i spelindustrin. De har ett exceptionellt stort och relevant kontaktnät, drar till sig världens bästa utvecklare och är mycket skickliga på att förutse vad som finns runt hörnet. Utöver allt annat de lyckas med, kommer de även att hjälpa oss investera i förstklassiga spel och spelstudio", uppger Thunderfuls vd Brjánn Sigurgeirsson.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Thunderful

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Thunderful

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt