Thunderful Group köper tyska Headup - Börskollen

Nyhet

{newsItem.title}

Thunderful Group köper tyska Headup

Gamingbolaget Thunderful Group förvärvar den tyska spelförläggaren och spelutvecklaren Headup med 14 anställda.

Omsättningen var i det förvärvade bolaget 4,2 miljoner euro under förra året. Köpeskillingen är 5 miljoner euro. Dessutom finns en earn-out-komponent som baseras på bolagets resultat 2021, 2022 och 2023 och är begränsad till 6 miljoner euro. Totalt kan alltså köpeskillingen uppgå till 11 miljoner euro. Thunderful Group kommer att betala med en blandning av kontanter och egna aktier.

Spelföretaget är en publisher samt spelutvecklare och är aktiv på alla större plattformar; konsoler, mobila enheter samt PC. Huvudkontoret ligger i Düren utanför Köln. Headup har tagit hem priset som "Bästa spelförläggare" vid German Developers Awards åren 2012, 2013, 2017 och 2019.

Bland framgångarna återfinns spelserien Bridge Constructor, Trüberbrook som tog hem titeln Best German Game 2019, och Mega Grant-vinnaren Pumpkin Jack. Företagets vd Dieter Schoeller kommer framöver att axla rollen som Head of Publishing på Thunderful Group.

Transaktionen väntas vara slutförd före utgången av mars. Headup kommer att fortsätta att vara ett självständigt bolag inom Thunderful Group.

Du prenumererar väl på våra nyhetsbrev?

Vi slår också ett slag för Börskollens nyhetsbrev där vi varje vecka handplockar de mest läsvärda uppslagen från de tusentals olika nyheter, bloggar etc som syns i våra nyhetsflöden varje vecka. Detta väver vi samman med egna intervjuer, tävlingar och aktuella erbjudanden!

Nyheter om Thunderful

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Inlägget innehåller annonslänkar och skulle du ha några frågor går det bra att kontakta oss här.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos nätmäklarna Nordnet.se och Avanza.se kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier, fonder eller andra typer av värdepapper. För att handla fonder till så låg kostnad som möjligt tycker vi dock att du ska spana in SAVR. Ett tips är att öppna konto hos flera av dessa för att dra nytta av ett större totalbelopp med courtagefri handel och låga avgifter.

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

Att hålla nere dina fasta kostnader är ett enkelt sätt att öka sin sparkvot. När det kommer till tråkiga utgifter som försäkringar är Hedvig med sin rimligt prissatta hemförsäkring ett givet tips. Dom skyltar med Sveriges nöjdaste kunder och själv sänkte vi vår kostnad för hemförsäkring med 2436 kr per år jämfört med det näst billigaste alternativet – pengar som vi istället nu kan placera på börsen. Jämför du med på deras hemsida!

Kom igång med bolagsbevakning i vår app

Vår populära kostnadsfria app erbjuder fler smidiga funktioner än vår hemsida - exempelvis kan du skapa personliga bolagsbevakningar och få pushnotiser via nya händelser.

Om aktien Thunderful

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev