Thunderful Group ökar omsättning, minskar rörelseresultat - upplevt negativa mixeffekter på marginalen

Nyhet

{newsItem.title}

Thunderful Group ökar omsättning, minskar rörelseresultat - upplevt negativa mixeffekter på marginalen

Gamingbolaget Thunderful Group redovisar ökande omsättning under fjärde kvartalet jämfört med samma period året innan. Rörelsevinsten minskade.

Omsättningen steg 27,4 procent till 1 273 miljoner kronor (999).

Rörelseresultatet blev 67,8 miljoner kronor (122,9), med en rörelsemarginal på 5,3 procent (12,3).

Resultatet före skatt var 49 miljoner kronor (123,8).

Resultatet efter skatt blev 34,6 miljoner kronor (100,2), en minskning med 65,5 procent mot föregående år.

Resultat per aktie hamnade på 0,6 kronor (0,69), vilket innebär en minskning med 13,0 procent mot föregående år.

Kassaflödet från löpande verksamhet uppgick till 79,1 miljoner kronor (106,1).

"Thunderful Distribution ökar omsättningen rejält, dock främst inom spelkonsoler och speltillbehör, där vi har lägre marginaler än inom spel och leksaker. Under kvartalet upplevde vi färre lanseringar av stora speltitlar i segmentet Distribution, vilket ger en negativ mixeffekt på bruttomarginalen", kommenterar bolagets vd Brjann Sigurgeirsson

Det framgår att antalet spelutvecklare tredubblats under året samtidigt som den totala arbetsstyrkan mer än fördubblats.

"Vi drar nu nytta av våra starka kassaflöden och de synergier som finns inom koncernen för accelererad spelutveckling och fortsatt förvärvsdriven tillväxt. Resan för Thunderful Group har bara börjat, och vi står redo att accelerera utvecklingen ytterligare", avslutar Sigurgeirsson.

Thunderful Group, MkrQ4-2020Q4-2019Förändring
Nettoomsättning1 27399927,4%
Rörelseresultat67,8122,9-44,8%
Rörelsemarginal5,3%12,3%
Resultat före skatt49123,8-60,4%
Nettoresultat34,6100,2-65,5%
Resultat per aktie, kronor0,60,69-13,0%
Kassaflöde från löpande verksamhet79,1106,1-25,4%


http://media.finwire.com/media/FWS005B064-table-1

Du prenumererar väl på våra nyhetsbrev?

Vi slår också ett slag för Börskollens nyhetsbrev där vi varje vecka handplockar de mest läsvärda uppslagen från de tusentals olika nyheter, bloggar etc som syns i våra nyhetsflöden varje vecka. Detta väver vi samman med egna intervjuer, tävlingar och aktuella erbjudanden!

Nyheter om Thunderful

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Inlägget innehåller annonslänkar och skulle du ha några frågor går det bra att kontakta oss här.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos nätmäklarna Nordnet.se och Avanza.se kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier, fonder eller andra typer av värdepapper. För att handla fonder till så låg kostnad som möjligt tycker vi dock att du ska spana in SAVR. Ett tips är att öppna konto hos flera av dessa för att dra nytta av ett större totalbelopp med courtagefri handel och låga avgifter.

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

Att hålla nere dina fasta kostnader är ett enkelt sätt att öka sin sparkvot. När det kommer till tråkiga utgifter som försäkringar är Hedvig med sin rimligt prissatta hemförsäkring ett givet tips. Dom skyltar med Sveriges nöjdaste kunder och själv sänkte vi vår kostnad för hemförsäkring med 2436 kr per år jämfört med det näst billigaste alternativet – pengar som vi istället nu kan placera på börsen. Jämför du med på deras hemsida!

Kom igång med bolagsbevakning i vår app

Vår populära kostnadsfria app erbjuder fler smidiga funktioner än vår hemsida - exempelvis kan du skapa personliga bolagsbevakningar och få pushnotiser via nya händelser.

Om aktien Thunderful

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev