Nyhet

TIAA kontrollerar drygt 97 procent av aktierna i 24Storage, avser påkalla tvångsinlösen

Amerikanska försäkringsbolaget TIAA kontrollerar totalt 97,18 procent av aktierna i self storage-bolaget 24Storage efter att acceptperioden på dess reviderade erbjudande på 76 kronor per aktie löpt ut. Det framgår av ett pressmeddelande.

TIAA kontrollerade dessförinnan cirka 92,38 procent av de utestående aktierna.

Utöver detta har budgivaren också lyckats komma åt samtliga teckningsoptioner i 24Storage, vilka efter fullt utnyttjande motsvarar 668 292 aktier. Inräknat för de aktier som förvärvats både utanför och under det reviderade erbjudandet, samt teckningsoptionerna, kontrollerar TIAA totalt cirka 97,30 procent av aktierna och rösterna i 24Storage.

TIAA avser att påkalla tvångsinlösen av återstående aktier i enlighet med aktiebolagslagen och därefter verka för att avnotera 24Storage från First North.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om 24Storage

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien 24Storage

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt