Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Tidigare anställd i C-Rad överklagar dom från Patent- och marknadsdomstolen

En tidigare anställd i medicinteknikbolaget C-Rad har överklagat en dom från Patent- och marknadsdomstolen, där de avböjde den anställdes krav på ersättning från bolaget. Det framgår av ett pressmeddelande.

Domen har överklagats till Svea hovrätt som ska besluta om prövningstillstånd skall ges.

Bakgrunden till tvisten är en stämning som en tidigare anställd lämnat in till C-Rad där han kräver krav på ersättning för en uppfinning som gjordes under hans anställning på bolaget.

"C-Rad avvisade starkt kravet om ersättning som ansågs mycket överdrivet, vilket bekräftades av domen från Patent- och marknadsdomstolen då den fann att ingen ytterligare ersättning ska utgå", skriver C-Rad i pressmeddelandet.

Det är den fjärde i en serie av tvister där motparten antingen var samma före detta anställda eller företaget Beamocular, vilket denna anställd varit vd för. I samtliga tidigare tvister har C-Rad vunnit.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om C-RAD

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien C-RAD

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt