Nyhet

Tietoevry tillkännager ny strategi, upprepar sina finansiella mål

It-konsulten Tietoevry tillkännager en ny strategi som betonar ökat kundvärde och tillväxt genom specialisering. Bolaget upprepar de finansiella mål som aviserades i slutet av 2020.

För att åstadkomma tillväxt genom specialisering tänker bolaget investera i de områden där man ser konkurrensfördelar och hållbar tillväxt. Dessa är cloud native-, data- och mjukvaruerbjudanden och skalbar mjukvaruutveckling, inklusive deras globala expansionsmöjligheter.

Inom området för traditionella applikations- och infrastrukturtjänster kommer partnerskap att vara ett alternativ för att skala upp och driva gemensamma investeringar.

Den nya strategin innebär också att Tietoevry etablerar sex specialiserade affärsenheter med helhetsansvar. Därmed lämnar man den befintliga matris-strukturen. De nya affärsenheterna är; Business Design & Engineering, Health & Care Software, Financial Services Solutions, Industry Software, Enterprise Modernization och Cloud Platform Services.

”Vi tror att denna specialiseringsfokuserade strategi, med sex verksamheter som har ett helhetsansvar, kommer att vara mycket konkurrenskraftig på marknaden. Våra affärsenheter kommer att kunna utforska alternativa sätt att accelerera tillväxt och expansion genom affärsspecifika investeringar, partnerskap och potentiella förvärv. Med strategin kommer vi också att kunna möjliggöra ökat värdeskapandet för våra aktieägare”, kommenterar vd Kimmo Alkio.

Den nya strukturen börjar gälla från och med den 1 januari 2022.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om TietoEVRY

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien TietoEVRY

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt