Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Tietoevry vinner kontrakt med Stockholms stad värt upp till 4 miljarder kronor

It-konsulten Tietoevry har valts ut av Stockholms stad att förse det med nästa generations IT-tjänster. Kontraktet är på sju år med möjlighet till förlängning med maximalt åtta år. Det potentiella kontraktsvärdet under hela perioden, inklusive fullt utnyttjande av optionen, uppgår till cirka 4 miljarder kronor, skriver bolaget i ett pressmeddelande.

Kontraktssumman är dock lägre än tidigare 4,5 miljarder enligt beräkningar som Dagens industri, Di, gjort.

”Vi sparar ungefär en halv miljard under de här femton åren, alltså drygt 30 miljoner per år, genom användning av maskininläsning, AI i tjänsterna och så vidare – vi drar mer nytta av modern teknik, och därmed blir det mer kostnadseffektivt”, säger Andreas Nordström, it-direktör på Stockholms Stad, till Di.

Under avtalet kommer Tietoevry att sköta stadens olika verksamhetssystem och man kommer även erbjuda nya digitala tjänster så som automation och AIO (AI inom IT-drift), samt modernisera stadens applikations- och infrastrukturlandskap.

”Stockholms stad har ställt höga krav på kostnadseffektivitet och leveransduglighet och det här bekräftar att vi har den lokal och globala kapacitet som krävs för att stötta en så stor aktör som Stockholms stad”, säger Johan Torstensson, Sverigechef på Tietoevry.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om TietoEVRY

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien TietoEVRY

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt