Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Tingsvalvet minskade förvaltningsresultatet, har inte lämnat några hyresrabatter

Fastighetsbolaget Tingsvalvet redovisar högre intäkter men lägre förvaltningsresultat i det tredje kvartalet, jämfört med året innan.

Hyresintäkterna uppgick till 11,8 miljoner kronor (11,0), en ökning med 7,3 procent mot föregående år.

Driftnettot uppgick till 8,6 miljoner kronor (9,1).

Förvaltningsresultatet landade på 5,0 miljoner kronor (6,0).

Resultatet efter skatt blev 5,0 miljoner kronor (6,7), och per aktie 1,65 kronor (2,19).

I vd-ordet uppges det att resultatet har utvecklats enligt plan och i beslutad riktning. Bolaget har inte lämnat några hyresrabatter under perioden.

”Bolaget står på stabil grund och har goda framtidsutsikter. Bolaget har en hyresgaranti som löper till den sista december 2021, fastigheter i bra lägen i centrala Karlstad samt en fördelaktig mix av hyresgäster inom flera branscher”, heter det vidare.

Tingsvalvet, MkrQ3-2020Q3-2019Förändring
Hyresintäkter11,811,07,3%
Driftöverskott8,69,1-5,5%
Förvaltningsresultat5,06,0-16,7%
Nettoresultat5,06,7-25,4%
Resultat per aktie, kronor1,652,19-24,7%

Reno Santic
Nyhetsbyrån Finwire
https://twitter.com/finwire

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Tingsvalvet

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Tingsvalvet

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt