Tivoli gick back 185 miljoner förra året, räknar med förlust även under 2021

Nyhet

{newsItem.title}

Tivoli gick back 185 miljoner förra året, räknar med förlust även under 2021

Danska nöjesparken Tivoli redovisar en mer än halverad omsättning och vänder till förlust under 2020, jämfört med året innan. Ingen utdelning föreslås. Bolaget räknar också med att göra förlust under 2021.

Omsättningen sjönk 54,6 procent till 477,7 miljoner danska kronor (1 051,3).

Rörelseresultatet blev -175,0 miljoner danska kronor (85,7).

Resultatet före skatt var -185,1 miljoner danska kronor (209,1).

För 2021 förväntar sig Tivoli en fortsatt påverkan från pandemin. Samtidigt har bolaget ”förberett en aktivitetskalender som innebär en stigande aktivitetsnivå i takt med att förutsättningarna förbättras och restriktionerna lättas”, heter det under utsikter.

De finansiella förväntningarna är en omsättning på 600-700 miljoner danska kronor, vilket är cirka 40 procent lägre än normala historiska nivåer. Resultatet före skatt väntas bli -75 till -100 miljoner danska kronor.

Tivoli, Mdkk20202019Förändring
Nettoomsättning477,71 051,3-54,6%
Rörelseresultat-175,085,7
Rörelsemarginal8,2%
Resultat före skatt-185,1209,1
Utdelning per aktie, dkk00


http://media.finwire.com/media/FWM005C09F-table-1

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Tivoli (DK)

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Därutöver rekommenderar vi också att du prenumererar på vårt nyhetsbrev samt laddar ner vår app (helt gratis). Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. För att investera i fonder så billigt som möjligt tycker vi dock att du ska spana in SAVR där du kan äga över 1 300 av de bästa fonderna och betala 30-50 % mindre i avgifter, varje år!

Ett tips är att öppna konto hos båda för att nyttja fördelarna och de låga avgifterna hos respektive aktör.

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

När det kommer till tråkiga utgifter som försäkringar kan vi verkligen rekommendera Hedvig. Vi jämförde direkt på deras site och sänkte vår egen kostnad för hemförsäkring med 2 436 kr per år, jämfört med det näst billigaste alternativet. Pengar som nu läggs på sparande istället.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Tivoli (DK)

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev