Nyhet

Tobii tar sikte på bilindustrin - Dagens Nyheter (R)

(Rättelsen avser att det inte är glasögonen som larmar om personen är trött, utan det är Tobii DMS, Driver Monitoring System).

Eyetrackingbolaget Tobii tar sikte på bilmarknaden med teknik som kan larma om föraren blir trött, skriver Dagens Nyheter.

Artikeln lägger dock främst fokus på hur tekniken kan få biltillverkarna att utveckla förarmiljöer som hjälper föraren att hålla fokus på vägen. Eye-tracking-glasögon från bolaget kan kartlägga vilka delar av interiören som är mest störande för föraren. Bland annat pekas skärmar ut som en distraktion.

– Förr kunde man höja volymen eller värmen utan att ta ögonen från vägen. Dagens skärmbaserade lösningar innebär större distraktioner. Just därför har det blivit än mer viktigt att man gör handgreppen lättbegripliga, intuitiva, säger Tobiis produktchef Mattias Berglund.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt