Toleranzia har genomfört förbättringar i tillverkningen av läkemedelskandidaten TOL2
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Toleranzia har genomfört förbättringar i tillverkningen av läkemedelskandidaten TOL2

Forskningsbolaget Toleranzia har fått nya data under arbetet med processutveckling och uppskalning av tillverkningen av TOL2, bolagets läkemedelskandidat för behandling av myastenia gravis. Dessa indikerar en kraftig förbättring av produktiviteten av TOL2 i den nya processen, skriver bolaget i ett pressmeddelande.

Med den nya cellbanken som tagits fram för produktion av TOL2 i stor skala, har Toleranzia i samarbetet med kontraktstillverkaren 3P lyckats uppnå en produktivitet i cellerna som är mer än dubbelt så hög som i den optimerade lab-skale-process som bolaget tidigare utvecklat.

Resultaten är fortfarande preliminära men pekar mot att Toleranzia är på väg att uppnå en kraftig förbättring av tillverkningsmetoden för denna första och viktiga läkemedelskandidat. Bolaget bedömer de första resultaten som mycket lovande och efter verifiering ger de en god grund till att säkerställa tillgången på TOL2, både för de återstående prekliniska försöken och för den första kliniska studien i patienter. Utöver detta ger de preliminära resultaten också goda möjligheter att minska tillverkningskostnaderna för TOL2 och därmed förbättra de kommersiella förutsättningarna för produkten.

- De första resultaten som tyder på en stor förbättring av produktiviteten av TOL2 är en viktig framgång för samarbetet vilket hittills löpt helt enligt plan både tids- och kostnadsmässigt. Det stärker oss i övertygelsen att valet av kontraktstillverkare av TOL2 varit rätt samt att det finns goda förutsättningar för att hela samarbetet med leverans av GMP-material för de kliniska studierna och fram till kommersialisering kommer att vara framgångsrikt, kommenterar vd Charlotte Fribert.

Henrik Öhlin
[email protected], 0703-21 06 99
Nyhetsbyrån Finwire

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Toleranzia

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
ÖPPNA KONTO

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Toleranzia

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt