Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Toleranzia har genomfört förbättringar i tillverkningen av läkemedelskandidaten TOL2

Forskningsbolaget Toleranzia har fått nya data under arbetet med processutveckling och uppskalning av tillverkningen av TOL2, bolagets läkemedelskandidat för behandling av myastenia gravis. Dessa indikerar en kraftig förbättring av produktiviteten av TOL2 i den nya processen, skriver bolaget i ett pressmeddelande.

Med den nya cellbanken som tagits fram för produktion av TOL2 i stor skala, har Toleranzia i samarbetet med kontraktstillverkaren 3P lyckats uppnå en produktivitet i cellerna som är mer än dubbelt så hög som i den optimerade lab-skale-process som bolaget tidigare utvecklat.

Resultaten är fortfarande preliminära men pekar mot att Toleranzia är på väg att uppnå en kraftig förbättring av tillverkningsmetoden för denna första och viktiga läkemedelskandidat. Bolaget bedömer de första resultaten som mycket lovande och efter verifiering ger de en god grund till att säkerställa tillgången på TOL2, både för de återstående prekliniska försöken och för den första kliniska studien i patienter. Utöver detta ger de preliminära resultaten också goda möjligheter att minska tillverkningskostnaderna för TOL2 och därmed förbättra de kommersiella förutsättningarna för produkten.

- De första resultaten som tyder på en stor förbättring av produktiviteten av TOL2 är en viktig framgång för samarbetet vilket hittills löpt helt enligt plan både tids- och kostnadsmässigt. Det stärker oss i övertygelsen att valet av kontraktstillverkare av TOL2 varit rätt samt att det finns goda förutsättningar för att hela samarbetet med leverans av GMP-material för de kliniska studierna och fram till kommersialisering kommer att vara framgångsrikt, kommenterar vd Charlotte Fribert.

Henrik Öhlin
henrik.ohlin@finwire.se, 0703-21 06 99
Nyhetsbyrån Finwire

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Toleranzia

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Toleranzia

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt