Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Topline Capital ser hög intäktstillväxt och avkastningspotential framför sig för Scout Gaming

Storägaren Topline Capital ser framför sig hög intäktstillväxt för Scout Gaming under åren framöver. Bolaget förväntas växa med en årlig omsättningstillväxt om 79 procent (CAGR) under de kommande sju åren, för att nå 2,9 miljarder kronor i intäkter med en ebitda-marginal om 45 procent. Det framgår av en sammanställning daterad 15 september.

Scout ses som den ledande B2B-leverantören av Daily fantasy sports i Europa och bedöms ha en betydande långsiktig fördel av att man var först på sin marknad. I takt med att Scout fortsätter växa sina DFS-verksamheter på både B2B-sidan och mot konsument så kommer avståndet öka till sina konkurrenter.

Därutöver spekulerar Topline Capital i att Scout kommer starta en B2B-sportbok under de kommande 1-2 åren, vilket skulle addera till tillväxtutsikterna.

Baserat på värderingar för jämförbara bolag så ser man framför sig att aktien kan vara värd så mycket som 1 025 kronor om sju år, vilket skulle ge en årlig avkastning om 56 procent. Aktien står idag i 47 kronor.

Carl Becht
carl.becht@finwire.se
Nyhetsbyrån Finwire

❤️ Gratis: Prenumerera på vårt nyhetsbrev med heta aktiecase och ladda ner vår app för bolagsbevakning!

Nyheter om Scout Gaming

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien Scout Gaming

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt