Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Topline Capital ser hög intäktstillväxt och avkastningspotential framför sig för Scout Gaming

Storägaren Topline Capital ser framför sig hög intäktstillväxt för Scout Gaming under åren framöver. Bolaget förväntas växa med en årlig omsättningstillväxt om 79 procent (CAGR) under de kommande sju åren, för att nå 2,9 miljarder kronor i intäkter med en ebitda-marginal om 45 procent. Det framgår av en sammanställning daterad 15 september.

Scout ses som den ledande B2B-leverantören av Daily fantasy sports i Europa och bedöms ha en betydande långsiktig fördel av att man var först på sin marknad. I takt med att Scout fortsätter växa sina DFS-verksamheter på både B2B-sidan och mot konsument så kommer avståndet öka till sina konkurrenter.

Därutöver spekulerar Topline Capital i att Scout kommer starta en B2B-sportbok under de kommande 1-2 åren, vilket skulle addera till tillväxtutsikterna.

Baserat på värderingar för jämförbara bolag så ser man framför sig att aktien kan vara värd så mycket som 1 025 kronor om sju år, vilket skulle ge en årlig avkastning om 56 procent. Aktien står idag i 47 kronor.

Carl Becht
carl.becht@finwire.se
Nyhetsbyrån Finwire

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Scout Gaming

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Scout Gaming

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt