Nyhet

Totala

Totala svenska ljudboksmarknaden har växt med 120 000 abonnenter hittills i år - Mediavision

Den svenska ljudboksmarknaden fortsätter att växa. Hittills i år är tillväxten 120 000 hushåll eller 14 procent. Det visar en undersökning från Mediavision.

Samtidigt är antalet som säger upp, så kallad churn, högre för ljudbokssegmentet än för exempelvis streaming inom video.

"Drivande orsak är att ljudbokstjänsterna fortfarande i hög grad konkurrerar med pris, även om tjänsterna i ökande grad börjat erbjuda även exklusivt innehåll", uppger Mediavision.

Ljudboksspecialisten Storytel är ledande inom området. Enligt Mediavision uppvisar bolaget en stabil hushållspenetration samtidigt som flera av konkurrenterna har vuxit. På marknaden finns i övrigt bland annat Bookbeat, Bokus Play och Nextory.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt