Nyhet

Touchtech förbättrar rörelseresultatet i tredje kvartalet, B2B-försäljningen en ljuspunkt

Mjukvarubolaget Touchtech redovisar ökad omsättning under tredje kvartalet jämfört med samma period året innan, ihop med minskad rörelseförlust.

Omsättningen steg 38,5 procent till 1,8 miljoner kronor (1,3).

Ökningen beror delvis på ökade Vendolicensintäkter men framförallt leveranser av Showroom-projektet för Bestseller.

Rörelseresultatet blev -0,5 miljoner kronor (-1,8), i likhet med resultatet före och efter skatt.

Personalkostnaderna har minskats sedan omorganisationen för att anpassa verksamheten till den nya strategin där fokus ligger på utveckling av kärnprodukterna, mindre hårdvaruleveranser och överlåta kundspecifika integrationer till partners.

Resultat per aktie hamnade på -0,07 kronor (-0,25).

Bolagets vd Deniz Chaban skriver i en kommentar att även om covid-19 var en stor påfrestning för många retailkunder under kvartalet innan, bidrog det till att påskynda diskussionerna och satsningarna på digitalisering.

"Framförallt inom B2B-försäljning, som inte alls har hängt med i den digitala omställningen, har behovet från både befintliga och potentiella kunder varit påtagligt stort", skriver bolagschefen.

Touchtech, MkrQ3-2020Q3-2019Förändring
Nettoomsättning1,81,338,5%
Rörelseresultat-0,5-1,8
Resultat före skatt-0,5-1,8
Nettoresultat-0,5-1,8
Resultat per aktie, kronor-0,07-0,25

Carl Becht
carl.becht@finwire.se
Nyhetsbyrån Finwire

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Touchtech

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Touchtech

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt