Nyhet

Touchtech

Touchtech minskade förlusten under andra kvartalet

Mjukvarubolaget Touchtech redovisar en högre omsättning och minskad förlust under det andra kvartalet jämfört med samma period i fjol.

Omsättningen steg till 1,9 miljoner kronor (1,7).

"Licensintäkter från Touchtech Vendo ökade med 40 procent och projektintäkter för Touchtech Showroom ökade med 70 procent. Samtidigt minskade intäkterna från hårdvaruförsäljning och leasing, vilket har varit en lågmarginalsaffär för Touchtech. Det är dock helt i linje med den tidigare kommunicerade strategin om att fokusera på återkommande intäkter från mjukvara och låta partners eller kunderna ansvara för hårdvaran", säger vd Deniz Chaban.

Ebitda-resultat blev 0,3 miljoner kronor (0,1), med en ebitda-marginal på 15,8 procent (5,9).

Rörelseresultatet blev -0,3 miljoner kronor (-0,3).

Resultatet var både före och efter skatt -0,3 miljoner kronor (-0,4).

Resultat per aktie hamnade på -0,03 kronor (-0,05).

Bolaget siktar härnäst på att färdigställa Touchtech Showroom under det tredje kvartalet för att kunna aktivera licensavtalet med Bestseller.

Touchtech, MkrQ2-2021Q2-2020Förändring
Nettoomsättning1,91,711,8%
EBITDA0,30,1200,0%
EBITDA-marginal15,8%5,9%
Rörelseresultat-0,3-0,3
Resultat före skatt-0,3-0,4
Nettoresultat-0,3-0,4
Resultat per aktie, kronor-0,03-0,05


http://media.finwire.com/media/FWS0064832-table-1

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Touchtech

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Touchtech

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt