Nyhet

Touchtech

Touchtech ökar omsättningen - små resultatförändringar

Mjukvarubolaget Touchtech redovisar ökande omsättning under tredje kvartalet jämfört med samma period året innan. Rörelseförlusten minskade.

Omsättningen steg 16,7 procent till 2,1 miljoner kronor (1,8).

Rörelseresultatet blev -0,4 miljoner kronor (-0,5).

Resultatet före och efter skatt var -0,4 miljoner kronor (-0,5).

Resultat per aktie hamnade på -0,05 kronor (-0,07).

- Ledningen på Touchtech är av uppfattningen att Vendo och Showroom kommer att vara Must-Have-produkter för att driva lönsammare försäljningen inom retail i framtid. Framförallt när de används i kombination kommer fler synergier uppstå. Den kortsiktiga utmaningen Touchtech
står inför är att utbilda marknaden i hur dessa verktyg passar in och kompletterar övriga digitala lösningar i kundens verktygslåda, kommenterar vd Deniz Chaban.

Likvida medel uppgick till 6,5 miljoner kronor.

Touchtech, MkrQ3-2021Q3-2020Förändring
Nettoomsättning2,11,816,7%
Rörelseresultat-0,4-0,5
Resultat före skatt-0,4-0,5
Nettoresultat-0,4-0,5
Resultat per aktie, kronor-0,05-0,07


http://media.finwire.com/media/FWS006886C-table-1

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Touchtech

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Touchtech

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt