Transiro redovisar positivt ebitda för första gången i tredje kvartalet

Nyhet

Transiro redovisar positivt ebitda för första gången i tredje kvartalet

Teknikbolaget Transiro ökar omsättningen och minskar förlusten i det tredje kvartalet. För första gången når bolaget ett positivt ebitda-resultat i det tredje kvartalet.

Omsättningen steg 36,4 procent till 4,5 miljoner kronor (3,3).

Ebitda-resultat blev 0,2 miljoner kronor (-1,1), med en ebitda-marginal på 4,4 procent.

Rörelseresultatet blev -1,3 miljoner kronor (-1,8).

Resultatet efter skatt blev -1,3 miljoner kronor (-2,2). Resultat per aktie hamnade på 0,00 kronor (-0,03).

"Jag summerar årets första nio månader med att nettoförsäljningen ökar 18 procent jämfört med 2019 och vi för första gången kan visa ett positivt ebitda för 3:e kvartalet om 0,2 miljoner kronor, dvs resultat före avskrivningar. Vi är på rätt väg", skriver vd Johan Eriksson i rapporten.

Inom Wifog har man drabbats av coronapandemin då det slagit mot reklammarknaden, men bolaget ser en lättnad.

"Vi ser att trenden håller på att svänga tillbaka igen och hoppas reklambranschen återhämtar sig och vi når de höga siffrorna igen. En positiv signal är att vi ökar försäljning av betalabonnemang och påfyllningar av data och samtal", skriver Transiro-chefen.

Transiro lämnar ingen prognos.

Transiro, MkrQ3-2020Q3-2019Förändring
Nettoomsättning4,53,336,4%
EBITDA0,2-1,1
EBITDA-marginal4,4%
Rörelseresultat-1,3-1,8
Nettoresultat-1,3-2,2
Resultat per aktie, kronor0,00-0,03

newsroom@finwire.se
Nyhetsbyrån Finwire

Du prenumererar väl på våra nyhetsbrev?

Vi slår också ett slag för Börskollens nyhetsbrev där vi varje vecka handplockar de mest läsvärda uppslagen från de tusentals olika nyheter, bloggar etc som syns i våra nyhetsflöden varje vecka. Detta väver vi samman med egna intervjuer, tävlingar och aktuella erbjudanden!

Nyheter om Transiro

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Inlägget innehåller annonslänkar och skulle du ha några frågor går det bra att kontakta oss här.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos nätmäklarna Nordnet.se och Avanza.se kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier, fonder eller andra typer av värdepapper. För att handla fonder till så låg kostnad som möjligt tycker vi dock att du ska spana in SAVR. Ett tips är att öppna konto hos flera av dessa för att dra nytta av ett större totalbelopp med courtagefri handel och låga avgifter.

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

Att hålla nere dina fasta kostnader är ett enkelt sätt att öka sin sparkvot. När det kommer till tråkiga utgifter som försäkringar är Hedvig med sin rimligt prissatta hemförsäkring ett givet tips. Dom skyltar med Sveriges nöjdaste kunder och själv sänkte vi vår kostnad för hemförsäkring med 2436 kr per år jämfört med det näst billigaste alternativet – pengar som vi istället nu kan placera på börsen. Jämför du med på deras hemsida!

Kom igång med bolagsbevakning i vår app

Vår populära kostnadsfria app erbjuder fler smidiga funktioner än vår hemsida - exempelvis kan du skapa personliga bolagsbevakningar och få pushnotiser via nya händelser.

Om aktien Transiro

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev