Nyhet

Treetotextile

Treetotextile utser Marie Grönborg till ny vd

Treetotextile, som ägs av H&M Group, Inter IKEA, Stora Enso och LSCS Invest, har utsett Marie Grönborg som ny vd för bolaget. Det framgår av ett pressmeddelande.

Företaget som erbjuder en nyutvecklad teknik för att producera biobaserade textilfibrer med låg miljöpåverkan och till en konkurrenskraftig kostnad. I syfte med att skala upp processtekniken har man investerat i en demonstrationsanläggning intill Stora Ensos fabrik i Nymölla, skåne. Nu utökar bolaget också sin ledningsgrupp.

Grönborg utses till ny vd i och med Treetotextiles nästa steg mot industrialisering och global kommersialisering. De senaste åren har Marie Grönborg varit vd för Purac. Utöver det sitter hon också i styrelsen för SSAB och Permascand.

De senaste månaderna har bolaget rekryterat en ledningsgrupp för att driva verksamheten vid den nya demonstrationsanläggningen bestående av Henric Höglund (platschef), Johan Larsson (produktionschef), Hanna Svensson (utvecklingsansvarig) och Jonas Engström (teknikansvarig).

Marie Grönborg tillträder sin tjänst den 22 november.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt