Trianon nytt innehav i Nordic Cross Small Cap Edge som ökade 6,23 procent i juli

Nyhet

Trianon nytt innehav i Nordic Cross Small Cap Edge som ökade 6,23 procent i juli

Nordic Cross Small Cap Edge steg 6,23 procent i juli. Sedan årsskiftet har fonden avkastat 9,49 procent. Det framgår av en månadsrapport.

"Fortsatt optimism om en återhämtning av det ekonomiska läget drev börserna även i
juli, trots fallande industriproduktion samt tuff arbetsmarknad, och som lök på laxen
ökade spänningar mellan USA och Kina. USA stängde ner det kinesiska konsulatet i
Houston och Kina svarade genom att stänga ner det amerikanska konsulatet i
Chengdu," summerar förvaltaren Mikael Hanell månaden.

Positiva bidrag i fonden under månaden kom bland annat från Awardit, Intervacc, OssDesign,
Mercell och Sdiptech. På den negativa sidan fanns den korta positionen i OMX, samt
innehaven i Slite Vind, Tagmaster, Nanologica, Avensia och Frisq.

Förvaltaren tror att skuldsättning och arbetslöshet är orosmolnen framöver.

Vi tror (som tidigare nämnts) på en återhämtning i ekonomin men att utmaningarna kommer vara stora när det främst gäller arbetslöshet och skuldsättning, med störst fokus på de stigande skulderna och stora budgetunderskotten i USA. En annan stor risk för estimaten är en dollarförsvagning, dollarn föll under juli med ytterligare 6 procent mot både kronan och euron."

Fonden har under månaden sålt innehaven i norska Kahoot och Andfjord, samt i Sivers IMA, Sdiptech och Bygghemma. Nytt innehav i fonden under månaden var Trianon.

Nordic Cross Small Cap Edge, %juli, 2020
Fond MM, förändring i procent6,23
Fond i år, förändring i procent9,49

Love Josefsson
love@finwire.se, 0708-97 44 06
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

Du prenumererar väl på våra nyhetsbrev?

Vi slår också ett slag för Börskollens nyhetsbrev där vi varje vecka handplockar de mest läsvärda uppslagen från de tusentals olika nyheter, bloggar etc som syns i våra nyhetsflöden varje vecka. Detta väver vi samman med egna intervjuer, tävlingar och aktuella erbjudanden!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Inlägget innehåller annonslänkar och skulle du ha några frågor går det bra att kontakta oss här.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos nätmäklarna Nordnet.se och Avanza.se kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier, fonder eller andra typer av värdepapper. För att handla fonder till så låg kostnad som möjligt tycker vi dock att du ska spana in SAVR. Ett tips är att öppna konto hos flera av dessa för att dra nytta av ett större totalbelopp med courtagefri handel och låga avgifter.

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

Att hålla nere dina fasta kostnader är ett enkelt sätt att öka sin sparkvot. När det kommer till tråkiga utgifter som försäkringar är Hedvig med sin rimligt prissatta hemförsäkring ett givet tips. Dom skyltar med Sveriges nöjdaste kunder och själv sänkte vi vår kostnad för hemförsäkring med 2436 kr per år jämfört med det näst billigaste alternativet – pengar som vi istället nu kan placera på börsen. Jämför du med på deras hemsida!

Kom igång med bolagsbevakning i vår app

Vår populära kostnadsfria app erbjuder fler smidiga funktioner än vår hemsida - exempelvis kan du skapa personliga bolagsbevakningar och få pushnotiser via nya händelser.

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev