Nyhet

Trianon nytt innehav i Nordic Cross Small Cap Edge som ökade 6,23 procent i juli

Nordic Cross Small Cap Edge steg 6,23 procent i juli. Sedan årsskiftet har fonden avkastat 9,49 procent. Det framgår av en månadsrapport.

"Fortsatt optimism om en återhämtning av det ekonomiska läget drev börserna även i
juli, trots fallande industriproduktion samt tuff arbetsmarknad, och som lök på laxen
ökade spänningar mellan USA och Kina. USA stängde ner det kinesiska konsulatet i
Houston och Kina svarade genom att stänga ner det amerikanska konsulatet i
Chengdu," summerar förvaltaren Mikael Hanell månaden.

Positiva bidrag i fonden under månaden kom bland annat från Awardit, Intervacc, OssDesign,
Mercell och Sdiptech. På den negativa sidan fanns den korta positionen i OMX, samt
innehaven i Slite Vind, Tagmaster, Nanologica, Avensia och Frisq.

Förvaltaren tror att skuldsättning och arbetslöshet är orosmolnen framöver.

Vi tror (som tidigare nämnts) på en återhämtning i ekonomin men att utmaningarna kommer vara stora när det främst gäller arbetslöshet och skuldsättning, med störst fokus på de stigande skulderna och stora budgetunderskotten i USA. En annan stor risk för estimaten är en dollarförsvagning, dollarn föll under juli med ytterligare 6 procent mot både kronan och euron."

Fonden har under månaden sålt innehaven i norska Kahoot och Andfjord, samt i Sivers IMA, Sdiptech och Bygghemma. Nytt innehav i fonden under månaden var Trianon.

Nordic Cross Small Cap Edge, %juli, 2020
Fond MM, förändring i procent6,23
Fond i år, förändring i procent9,49

Love Josefsson
love@finwire.se, 0708-97 44 06
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt