Nyhet

Triboron genomför företrädesemission på 12,8 miljoner kronor

Miljöteknikbolaget Triboron har beslutat att genomföra en nyemission med företrädesrätt för aktieägarna på 12,8 miljoner kronor före emissionskostnader. Nyemissionen är säkerställd till 100 procent. Det framgår av ett pressmeddelande.

Bolaget emitterar units, bestående av aktier och vederlagsfria teckningsoptioner. En befintlig aktie berättar till en unit. Tre uniträtter ger rätt att teckna en unit för 1,50 kronor. Varje unit består av en B-aktie och en vederlagsfri teckningsoption 2020/2023:2. Emissionsvillkoren motsvarar därmed 1:3 till teckningskursen 1,50 kronor per aktie.

Sista dag för handel i aktien inklusive uniträtt är den 8 december och aktien handlas exklusive uniträtt den 9 december. Teckningstiden löper från 11 december till 29 december och handel med uniträtter sker den 11 december till 23 december.

Henrik Öhlin
henrik.ohlin@finwire.se, 0703-21 06 99
Nyhetsbyrån Finwire

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Triboron

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Triboron

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt