Nyhet

Triboron minskar omsättningen men även förlusten - ser tecken på lättnader i coronasituationen

Triboron redovisar minskande omsättning under andra kvartalet jämfört med samma period året innan. Bolaget rapporterar även en minskad förlust

Omsättningen sjönk 61,2 procent till 0,092 miljoner kronor (0,237).

Rörelseresultatet blev -3,2 miljoner kronor (-4,4).

Resultatet efter skatt blev -3,2 miljoner kronor (-4,4).

Resultat per aktie hamnade på -0,13 kronor (-0,19).

Kassaflödet från löpande verksamhet uppgick till -1,4 miljoner kronor (-6).

"Våra marknader fortsätter att präglas av den pågående pandemin, men glädjande nog ser vi tecken på lättnader. I Nederländerna, som också haft betydande restriktioner, har vår distributör Future2Green börjat lägga beställningar igen under kvartalet. Dessutom har vi en del intäkter från den webbshop vi startade i april", uppger bolagets vd Pär Krossling.

Triboron, MkrQ2-2020Q2-2019Förändring
Nettoomsättning0,0920,237-61,2%
Rörelseresultat-3,2-4,4
Nettoresultat-3,2-4,4
Resultat per aktie, kronor-0,13-0,19
Kassaflöde från löpande verksamhet-1,4-6

Jakob Häger
Nyhetsbyrån Finwire

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Triboron

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Triboron

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt