Trustly bekräftar att bolaget mottagit en avstämningsskrivelse

Nyhet

Trustly

Trustly bekräftar att bolaget mottagit en avstämningsskrivelse

Den IPO-aktuella betalteknikjätten Trustly bekräftar i ett pressmeddelande att bolaget mottagit en avstämningsskrivelse, en sorts sammanfattning av preliminära slutsatser, från Finansinspektionen.

Det var tidigare i dag som Dagens Industri rapporterade om just detta.

Bakgrunden är att Trustly granskats av Finansinspektionen sedan slutet av förra året kring sitt arbete med att förhindra penningtvätt.

En av Finansinspektionens preliminära ståndpunkter är att Trustly ansvarar för kännedomskontroller av vissa kunder, enligt pressmeddelandet.

Trustly har för avsikt att ta sin tid att till fullo analysera den preliminära bedömningen. Bolaget ser fram emot att framföra sina egna tankar till myndigheten och föra en dialog.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Trustly

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading och kryptovalutor

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Trustly

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev