Trustly ska besluta om börsnotering och värdering runt påsk - FT

Nyhet

Trustly

Trustly ska besluta om börsnotering och värdering runt påsk - FT

Betalteknikjätten Trustly ska möta investerare om några veckor och besluta kring en börsnotering och en slutgiltig värdering runt påsk, menar insatta källor till Financial Times.

Investerarträffarna handlar om att lära intressenterna hur Trustly särskiljer sig från andra betalteknikbolag likväl som att förstå hur bolagsvärderingen påverkas av uppsvinget i intresset för fintech-bolag.

Rivaler som Stripe och Klarna har sett sina värderingar trefaldigas sedan Trustly senast hade sikte på en värdering om mellan 7 till 9 miljarder euro, motsvarande cirka 71 till 91 miljarder kronor.

Svenska Nordic Capital är storägare i bolaget efter att ha köpt en storpost under 2018.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading och kryptovalutor

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev