Trustly ska notera sig på Stockholmsbörsen - förväntas resa 8 miljarder kronor i andra kvartalet

Nyhet

Trustly

Trustly ska notera sig på Stockholmsbörsen - förväntas resa 8 miljarder kronor i andra kvartalet

Betalteknikjätten Trustly ska notera sina aktier på Stockholmsbörsen i ett erbjudande med både gamla och nya aktier. Totalt förväntas 8 miljarder kronor tas in i andra kvartalet i år, framgår det av ett pressmeddelande.

Syftet är bland annat att öka medvetenheten om Trustly som en global ledare inom betalningsplattformar, ge bolaget tillgång till kapitalmarknader, öka förmågan att behålla personal med mera.

Stockholmsbörsens bolagskommitté bedömer att Trustly uppfyller noteringskrav och kommer att godkänna en ansökan förutsatt vissa andra villkor som ägarspridning.

Lockup-avtal kommer att ingås för säljande aktieägare, styrelsen och koncernledning på perioder om 180 till 540 dagar.

Ett prospekt med mer information ska publiceras vid ett senare tillfälle. Värderingen är fortsatt okänd, men enligt Di indikeras en värdering på runt 80 miljarder kronor. Det är baserat på uppgifter nyligen om att Trustlys ägare fattat beslut om att kunna emittera upp till 10 procent av bolaget. Källor har tidigare också sagt att Nordic Capital haft ambitioner om att nå en värdering om 60-100 miljarder kronor för Trustly.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Trustly

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading och kryptovalutor

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Trustly

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev