Uber gått urstarkt i Robeco Global Consumer Trends - ökade 8,0 procent i november

Nyhet

Uber gått urstarkt i Robeco Global Consumer Trends - ökade 8,0 procent i november

Fonden Robeco Global Consumer Trends D EUR steg 8,0 procent i november, vilket var sämre än fondens jämförelseindex som steg 9,4 procent. Sedan årsskiftet har fonden avkastat 34,2 procent och är därmed bättre än index som har ökat 4,3 procent. Det framgår av en månadsrapport av förvaltarna Jack Neele och Richard Speetjens.

Teknik och digitala konsumentvaror var de sektorer som steg mest under månaden. De bolag som bidrog med bästa avkastningen var Uber och Square. Uber påverkades positivt av nya regleringar i Kalifornien där deras chaufförer inte behöver vara anställda av Uber. Bolaget hoppas på genomslag med samma förslag på nationell nivå. Aktien steg 49 procent i november.

Förvaltarna gjorde mindre förändringar i fonden i november. Man avyttrade hela innehavet i Pagseguro efter att aktien återhämtat sig, samt minskade innehållet i Heineken då man tror att bolaget har ett utmanande år som väntar. Fonden köpte aktier i Spotify, Albiba efter att deras kurser tidigare sjunkit.

Vid utgången månad var Paypal, Square och Meituan fondens största innehav med vikterna 2,9, 2,6 respektive 2,5 procent.

Avslutningsvis ser förvaltarna Neele och Speetjens fortsatt positivt på den långsiktiga markanden.

Robeco Global Consumer Trends D EUR, %november, 2020
Fond MM, förändring i procent8,0
Index MM, förändring i procent9,4
Fond i år, förändring i procent34,2
Index i år, förändring i procent4,3

Felicia Söderqvist
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

Du prenumererar väl på våra nyhetsbrev?

Vi slår också ett slag för Börskollens nyhetsbrev där vi varje vecka handplockar de mest läsvärda uppslagen från de tusentals olika nyheter, bloggar etc som syns i våra nyhetsflöden varje vecka. Detta väver vi samman med egna intervjuer, tävlingar och aktuella erbjudanden!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Inlägget innehåller annonslänkar och skulle du ha några frågor går det bra att kontakta oss här.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos nätmäklarna Nordnet.se och Avanza.se kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier, fonder eller andra typer av värdepapper. För att handla fonder till så låg kostnad som möjligt tycker vi dock att du ska spana in SAVR. Ett tips är att öppna konto hos flera av dessa för att dra nytta av ett större totalbelopp med courtagefri handel och låga avgifter.

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

Att hålla nere dina fasta kostnader är ett enkelt sätt att öka sin sparkvot. När det kommer till tråkiga utgifter som försäkringar är Hedvig med sin rimligt prissatta hemförsäkring ett givet tips. Dom skyltar med Sveriges nöjdaste kunder och själv sänkte vi vår kostnad för hemförsäkring med 2436 kr per år jämfört med det näst billigaste alternativet – pengar som vi istället nu kan placera på börsen. Jämför du med på deras hemsida!

Kom igång med bolagsbevakning i vår app

Vår populära kostnadsfria app erbjuder fler smidiga funktioner än vår hemsida - exempelvis kan du skapa personliga bolagsbevakningar och få pushnotiser via nya händelser.

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev