Nyhet

Uber

Uber höjer priser i London med 10 procent - ska locka tillbaka förare

Tech-bjässen Uber ska höja priserna för taxifärder i London med 10 procent i syftet att locka tillbaka förare som slutat under coronapandemin. Det rapporterar The Guardian.

Taxibranschen drabbades hårt under corona och på senare tid har det varit svårt för kunder att få snabba resor samtidigt som prissättningen på resor varit hög på grund av obalansen i utbudet och efterfrågan.

Utöver den tio procentiga allmänna prishöjningen införs även en prishöjning på resor till stadens närliggande flygplatser om 15 procent, vilket följaktligen skulle ge en total prishöjning om 25 procent på dessa färder.

Konkurrenten Bolt försöker just nu att rekrytera så många förare som möjligt efter att ha fått sökökningar om upp emot 300 procent i vissa städer under senaste sex månaderna. Detta enligt en kommentar till tidningen.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Uber Technologies

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Uber Technologies

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt