Uber utvecklar elbil ihop med brittisk startup - Börskollen

Nyhet

{newsItem.title}

Uber utvecklar elbil ihop med brittisk startup

Uber håller tillsammans med brittiska elbilsstartupen Arrival på att utveckla en elbil för taxiapptjänster, rapporterar Engadet.

Arrival kommer att tillverka fordonet, något som är planerat att dra igång i slutet av 2023. Fordonet blir inte exklusivt för Uber utan planen för Arrival är att skapa en prisvärd bil som tilltalar de miljontals förare som finns inom branschen.

Arrival grundades 2015 och har nyligen blivit ett börsnoterat bolag efter en spac-affär i mars. Bolaget utvecklar också eldrivna skåpbilar med transportjätten UPS som kund, samt bussar. Bland dess uppbackare finns sydkoreanska biljätten Hyundai och dottermärket Kia.

https://www.theverge.com/2021/5/3/22417970/arrival-uber-ride-hailing-ev-electric-vehicle

Du prenumererar väl på våra nyhetsbrev?

Vi slår också ett slag för Börskollens nyhetsbrev där vi varje vecka handplockar de mest läsvärda uppslagen från de tusentals olika nyheter, bloggar etc som syns i våra nyhetsflöden varje vecka. Detta väver vi samman med egna intervjuer, tävlingar och aktuella erbjudanden!

Nyheter om Uber Technologies

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Inlägget innehåller annonslänkar och skulle du ha några frågor går det bra att kontakta oss här.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos nätmäklarna Nordnet.se och Avanza.se kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier, fonder eller andra typer av värdepapper. För att handla fonder till så låg kostnad som möjligt tycker vi dock att du ska spana in SAVR. Ett tips är att öppna konto hos flera av dessa för att dra nytta av ett större totalbelopp med courtagefri handel och låga avgifter.

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

Att hålla nere dina fasta kostnader är ett enkelt sätt att öka sin sparkvot. När det kommer till tråkiga utgifter som försäkringar är Hedvig med sin rimligt prissatta hemförsäkring ett givet tips. Dom skyltar med Sveriges nöjdaste kunder och själv sänkte vi vår kostnad för hemförsäkring med 2436 kr per år jämfört med det näst billigaste alternativet – pengar som vi istället nu kan placera på börsen. Jämför du med på deras hemsida!

Kom igång med bolagsbevakning i vår app

Vår populära kostnadsfria app erbjuder fler smidiga funktioner än vår hemsida - exempelvis kan du skapa personliga bolagsbevakningar och få pushnotiser via nya händelser.

Om aktien Uber Technologies

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev