Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Ubisoft

Ubisoft minskar intäkterna i första kvartalet - guidar för sekventiell ökning i Q2

Franska spelutvecklaren Ubisoft redovisar minskade intäkter i det första kvartalet, men guidar för sekventiell tillväxt i net bookings i det andra kvartalet.

Total försäljning uppgick till 352,8 miljoner euro, en minskning med 17,4 procent mot samma period föregående år.

Nettointäkterna från Ubisoft-spelen var 326 miljoner euro, en minskning på 20,5 procent men något högre än Ubisofts prognos om 320 miljoner euro.

Ubisoft guidar för en justerad försäljning (net bookings) på 340 miljoner euro (400,04) under det andra kvartalet med slut i september. Det skulle innebära en ökning från första kvartalets net bookings på 326 miljoner euro, som var något högre än den egna guidningen.

För helåret upprepar Ubisoft prognosen om en ensiffrig tillväxt i net bookings samt att rörelseresultatet kommer landa på mellan 420 och 500 miljoner euro.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Ubisoft Entertainment

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Ubisoft Entertainment

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt