UBS Equity China Opportunity ökade 8,4 procent i juli - undervikt i China Construction Bank bidrog positivt

Nyhet

UBS Equity China Opportunity ökade 8,4 procent i juli - undervikt i China Construction Bank bidrog positivt

Fonden UBS Equity China Opportunity steg 8,4 procent i juli, vilket var sämre än fondens jämförelseindex som steg 8,9 procent. Sedan årsskiftet har fonden avkastat 17,7 procent och är därmed bättre än index som har ökat 10,5 procent. Det framgår av en månadsrapport.

Enligt förvaltarna visade den kinesiska marknaden på en stark period. Förvaltarna skriver att de ser den ekonomiska aktiviteten återhämta sig i samband med att flera sektorer rapporterar förbättrade PMI-siffror.

Positiva bidragsgivare för månaden var China Construction Bank, TAL Education Group, Yihai International Holding, Hainan Meilan och Kweichow Moutai.

Enligt förvaltarna föll China Construction Bank på grund av deras ansvar att hjälpa andra företag och aktörer. Fondens undervikt mot företaget gjorde att den bidrog relativt positivt till avkastningen.

Negativa bidragsgivare för månaden var China Jinmao Holdings, AIA Group, NIO, Geely Automobile och Meituan Dianping.

UBS Equity China Opportunity, %juli, 2020
Fond MM, förändring i procent8,4
Index MM, förändring i procent8,9
Fond i år, förändring i procent17,7
Index i år, förändring i procent10,5

Joel Andersson
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda nyhetsuppslagen från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar.

Nyhets- och aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser – smidigt va?

Nyheter om Nio Inc

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Därutöver rekommenderar vi också att du prenumererar på vårt nyhetsbrev samt laddar ner vår app (helt gratis). Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza och Nordnet kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. För att investera i fonder så billigt som möjligt tycker vi dock att du ska spana in SAVR där du kan äga över 1 300 av de bästa fonderna och betala 30-50 % mindre i avgifter, varje år!

Ett tips är att öppna konto hos flera av dessa för att dra nytta av ett större totalbelopp med courtagefri handel och låga avgifter!

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

När det kommer till tråkiga utgifter som försäkringar kan vi verkligen rekommendera Hedvig. Vi jämförde direkt på deras site och sänkte vår egen kostnad för hemförsäkring med 2 436 kr per år, jämfört med det näst billigaste alternativet. Pengar som nu läggs på sparande istället.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Nio Inc

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev