Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Umida har fått USA-order värd 9 miljoner kronor

Dryckesföretaget Umida meddelade i juli att man fått licens att sälja spritprodukter med KISS på den amerikanska marknaden. Samtidigt ingicks ett avtal med en amerikansk distributör om ett inköp om minst 10 miljoner kronor under hösten och nu har den första försäljningen till ett värde av cirka 9 miljoner kronor genomförts. Det skriver bolaget i ett pressmeddelande.

I augusti 2020 slöt bolaget ett samarbetsavtal med rockbandet KISS där man initialt fick rättigheterna att skapa och sälja produkter under varumärket KISS i Europa, Australien och Japan. Efter försäljningsframgångar ingicks i juli i 2021 ett avtal om försäljningsrättigheter i USA.

"Det har varit en intensiv sommar och sensommar för att få alla bitar på plats kring lanseringen av KISS-portföljen i USA. Att vi nu sålt våra fyra första containers är en rejäl milstolpe för bolaget och jag är otroligt stolt över vårt hårt arbetande team. Ända sedan Brand For Fans grundades 2012 har ambitionen varit att få sälja produkter i USA och nu är vi äntligen där, tillsammans med ett av världens största rockband! Vi jobbar nu stenhårt med vår lansering i USA samt med att säkerställa nya leveranser under det fjärde kvartalet", säger Filip Lundquist, vd för Umida Group.

Produkterna väntas anlända till USA under mitten av oktober.

❤️ Gratis: Prenumerera på vårt nyhetsbrev med heta aktiecase och ladda ner vår app för bolagsbevakning!

Nyheter om Umida

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien Umida

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt