Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Umida har fått USA-order värd 9 miljoner kronor

Dryckesföretaget Umida meddelade i juli att man fått licens att sälja spritprodukter med KISS på den amerikanska marknaden. Samtidigt ingicks ett avtal med en amerikansk distributör om ett inköp om minst 10 miljoner kronor under hösten och nu har den första försäljningen till ett värde av cirka 9 miljoner kronor genomförts. Det skriver bolaget i ett pressmeddelande.

I augusti 2020 slöt bolaget ett samarbetsavtal med rockbandet KISS där man initialt fick rättigheterna att skapa och sälja produkter under varumärket KISS i Europa, Australien och Japan. Efter försäljningsframgångar ingicks i juli i 2021 ett avtal om försäljningsrättigheter i USA.

"Det har varit en intensiv sommar och sensommar för att få alla bitar på plats kring lanseringen av KISS-portföljen i USA. Att vi nu sålt våra fyra första containers är en rejäl milstolpe för bolaget och jag är otroligt stolt över vårt hårt arbetande team. Ända sedan Brand For Fans grundades 2012 har ambitionen varit att få sälja produkter i USA och nu är vi äntligen där, tillsammans med ett av världens största rockband! Vi jobbar nu stenhårt med vår lansering i USA samt med att säkerställa nya leveranser under det fjärde kvartalet", säger Filip Lundquist, vd för Umida Group.

Produkterna väntas anlända till USA under mitten av oktober.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Umida

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Umida

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt