Umida ökar intäkterna med positivt resultat i första kvartalet

Nyhet

{newsItem.title}

Umida ökar intäkterna med positivt resultat i första kvartalet

Dryckesföretaget Umida redovisar ökande intäkter i första kvartalet 2021 jämfört med motsvarande kvartal i fjol. Bolaget redovisar positivt resultat i kvartalet.

Nettoomsättningen exklusive punktskatter steg 6,5 procent till 11,4 miljoner kronor (10,7).

Ebitda-resultat blev 0,4 miljoner kronor (-4,2), med en ebitda-marginal på 3,5 procent.

Rörelseresultatet blev 0,1 miljoner kronor (-4,9), med en rörelsemarginal på 0,9 procent.

Resultatet före skatt var 0,1 miljoner kronor (0,2).

Resultatet efter skatt blev 0,1 miljoner kronor (0,6), en minskning med 83,3 procent mot föregående år.

Bolaget avyttrade under första kvartalet 2020 fastigheten i Götene som förbättrade resultatet med 5,7 miljoner kronor under kvartalet föregående år.

- Vi nu klarat av bolagets svåraste kvartal under året. Vi ser att det stora turnaroundarbete som genomfördes under 2019 och delar av 2020 verkligen bär frukt och kostnadssidan är nu i linje med vår försäljning. Vi blickar framåt mot högre försäljning, lanseringar av nya produkter och lättnader kring restriktionerna runt om i Europa, kommenterar vd Filip Lundquist i delårsrapporten.

Umida, MkrQ1-2021Q1-2020Förändring
Nettoomsättning11,410,76,5%
EBITDA0,4-4,2
EBITDA-marginal3,5%
Rörelseresultat0,1-4,9
Rörelsemarginal0,9%
Resultat före skatt0,10,2-50,0%
Nettoresultat0,10,6-83,3%


http://media.finwire.com/media/FWS005FE3D-table-1

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Umida Group

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Därutöver rekommenderar vi också att du prenumererar på vårt nyhetsbrev samt laddar ner vår app (helt gratis). Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. För att investera i fonder så billigt som möjligt tycker vi dock att du ska spana in SAVR där du kan äga över 1 300 av de bästa fonderna och betala 30-50 % mindre i avgifter, varje år!

Ett tips är att öppna konto hos båda för att nyttja fördelarna och de låga avgifterna hos respektive aktör.

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

När det kommer till tråkiga utgifter som försäkringar kan vi verkligen rekommendera Hedvig. Vi jämförde direkt på deras site och sänkte vår egen kostnad för hemförsäkring med 2 436 kr per år, jämfört med det näst billigaste alternativet. Pengar som nu läggs på sparande istället.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Umida Group

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev