Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Umida ska representera tre av Constellation Brands varumärken på den svenska marknaden

Dryckesföretaget Umida har tecknat ett långsiktigt avtal med Constellation Brands om att representera tre av Constellation Brands varumärken på den svenska marknaden. Det framgår av ett pressmeddelande.

Constellation Brands, är noterat på New York-börsen med ett bolagsvärde på över 300 miljarder kronor med varumärken som Corona inom öl, Robert Mondavi inom vin och Svedka inom sprit. Umida lämnar i dagsläget ingen prognos för omsättning från det nya samarbetet.

Umidas affärsområde Umida Partners mål är att på ett innovativt och modernt tillvägagångssätt driva tillväxt för samarbetspartners varumärken, främst på den svenska marknaden. Umida Partners portfölj utökas nu med tre spritvarumärken ur Constellation Brands portfölj.

Avtalet innebär att Umida Partners representerar varumärkena The Real McCoy (rom), High West (whiskey) och Casa Noble (tequila) på den svenska marknaden. Umida Partners uppgift är att marknadsföra och sälja artiklar från dessa tre varumärken till Systembolaget och i viss utsträckning till restauranger. Inget av de tre varumärkena finns idag tillgängliga i Sverige vilket innebär att Umida Partners viktigaste uppgift initialt är att bygga kännedom och säkra distribution.

Försäljningen kommer att inledas via Systembolagets beställningssortiment med förhoppning om att säkerställa plats på butikshyllorna under 2021 och 2022. Umida och Constellation har gemensamt beslutat vilka artiklar som kommer att prioriteras samt aktiveras med gemensamma marknadsföringsinsatser.

Segmenten för rom, amerikansk whiskey och tequila är attraktiva segment där alla tre uppvisar en tillväxt överstigande 30 procent under 2020. Sammantaget är försäljningsvärdet för dessa tre kategorier drygt 316 miljoner kronor i konsumentledet på Systembolaget.

Henrik Öhlin
henrik.ohlin@finwire.se, 0703-21 06 99
Nyhetsbyrån Finwire

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Umida

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Umida

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt