Umida tror på omsättningseffekt redan i fjärde kvartalet från rocksamarbete
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Umida tror på omsättningseffekt redan i fjärde kvartalet från rocksamarbete

Dryckesföretaget Umida bedömer att samarbetet med rockgruppen Kiss ger en effekt redan i det fjärde kvartalet.

Avtalet som ingåtts och presenterades i augusti innebär att företaget tillsammans med rockgruppen skall lansera två stycken romprodukter under hösten. Umida bedömer nu att samarbetet kommer att generera cirka 5 miljoner kronor i omsättning redan i det fjärde kvartalet.

Avtalet ger Umida rätten att sälja de nya produkterna på alla marknader inom Europa samt i Japan och Australien. Produkterna väntas släppas i slutet av året eller början av nästa år. Pandmin påverkar hur produkten rullas ut i olika länder.

Vid den initiala lanseringsfasen kommer fokus att läggas på de nordiska monopolen och Systembolaget i synnerhet för att säkerställa en kommersiell framgång på hemmamarknaden.

".... Vi ser på dessa kommande två lanseringar som starten på ett långsiktigt samarbete med KISS som vi tror kommer leva upp till våra högt ställda förväntningar under många år framöver. Jag med teamet känner att detta kommer att ta oss till nästa nivå. Vi har redan sett att det lilla som vi och KISS själva publicerat i sina kanaler har skapat stor uppmärksamhet. Nuvarande situation ute i Europa där smittspridningen av Covid-19 ökar påverkar självklart vår försäljning på kort sikt. Detta gör att vi kommer att lägga mer fokus på Norden i början av lanseringen och invänta rätt läge på de olika marknaderna. Det positiva med rådande pandemi är att det finns ett uppdämt behov från fansen att upptäcka nya saker när turnéer, konserter och events ställts in. Vi hoppas att detta ska ge extra fart till lanseringarna", säger Filip Lundquist, vd för Umida, i en kommentar.

[email protected]
Nyhetsbyrån Finwire

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Umida

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Umida

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt